Hvordan finder du den rigtige seng? Se her

Køb en rigtig seng (foto Dunlopillo.dk)

Køb en rigtig seng (foto Dunlopillo.dk)

Når man lægger sig i sin seng om aftenen efter en lang dag, så skal man gerne kunne ligge trygt og godt i omkring otte timer, hvor blandt andet sengen sikrer, at man ligger godt igennem hele nattesøvnen. Derfor gælder det om at vælge en seng, der passer til ens krop og stilling, når man sover.

De fleste mennesker ligger fra naturens side i fosterstilling, når de sover. Dette er en helt basal position, som man allerede lærer at kende, når man bliver dannet inde i livmoderen, hvor man ligger i fosterstilling, indtil man bliver født. Derfor er dette også en basisstilling, som er med til at give en ro og tryghed, når vi skal sove.

Da fosterstillingen for det meste foregår, ved at man ligger på siden, så skal man sørger for at finde en seng, hvor man ligger godt på siden.

Finde en seng, der passer til din sovestilling

Det er derfor vigtigt, at sengen ikke er for hård eller for blød. Hvis den er for blød, så giver den ikke nok støtte til ens ryg, som så vil komme til at ligge skævt, mens man sover, og dermed kan man udvikle smerter i ryggen, og det går samtidig ud over ens nattesøvn.
Alternativt kan sengen også være for hård. Derved kan ens skuldre eller hofte ikke kommer langt nok ned i madrassen, til at rygsøjlen ligger vandret, og samtidig bliver ens skuldre også presset sammen, og dette kan også forsage smerter.

Det er ikke alle, der har det bedst med at sove på siden i fosterstilling, men sover derimod bedst på ryggen eller på maven. Her er det også vigtigt, at ens hoved er placeret rigtigt i forhold til resten af kroppen. Hvis man ligger på ryggen, og ens hoved er hævet for højt, kan man risikere at få hold i nakken, og det samme er tilfældet, hvis man sover på maven.

Her kan du se mere om seng

One comment

  1. […] Hvordan finder du den rigtige seng? Se her […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *